Over ons en de tuin

 

Aan het einde van de Bergstraat staat een riet gedekt huis, te herkennen aan de gigantische treurwilg ervoor. Achter het huis wacht een verrassing. Namelijk een boeiende, bloeiende bijzondere tuin met veel vaste planten, mooie heesters, geurige rozen, de vijver, een grassenborder die in het najaar voor spektakel zorgt en sinds voorjaar 2023 vind u in het hart van onze tuin een "Alpaca paradijs" . De strak geknipte hagen en poorten van beuk omlijsten de diverse doorkijkjes naar een mooi tuinbeeld of het landschap. Bijzondere volwassen bomen, nog stammend uit de oude tuin, geven rust op deze 5000m2.

 

Wij, Tiny en Beppie van Esch hebben heel ons hart in deze tuin gelegd en nodigen u uit dat eens te komen bekijken.

Dus..... voel u welkom!

 

 

Geschiedenis

 

In 1990 kochten wij dit perceel, er stond een klein 2 persoons huisje op en verder nog een oude ingestorte schuur die rijp was voor de sloop. Wij hadden 2 kleine kinderen dus aanpassing was een must. We trokken er met veel goede moet in en de verbouwing zou later volgen. Tijdens deze "mannen" werkzaamheden kon ik ( Beppie) mooi in dat eerste voorjaar planten zaaien, verzamelen en ideeën uitwerken. Nog in de eerste zomer was er een flinke tuin aangelegd met vijver , gazon , borders en enkele mooie bomen. We hadden geen verstand van zaken maar alles wat je hier ziet is door onszelf bedacht, aangelegd en word door ons zelf onderhouden. Wel zijn we allebei erg creatief en handig. Natuurlijk werd de hele tuin niet  ineens aangelegd, zoiets kost tijd en ontwikkeld zich, zoals een baby door de jaren heen. Hij werd steeds groter en mooier. Ook werden we gevraagd onze tuin open te stellen voor Groei en Bloei leden. Daarna werden we goedgekeurd door  de ballitage  commisie van De Nederlandse Tuinen Stichting .    Steeds meer mensen wisten de weg naar onze tuin te vinden. Een mooie tijd!!! Als kers op de taart is in 2008 onze bestaande woning vervangen door het droomhuis waar we nu elke dag van mogen genieten. Een groffe steen in  boerderijstijl  met rieten dak. Nu is het plaatje van de tuin helemaal compleet! Ondertussen zijn hier duizenden bezoekers geweest. Liefhebbers komen vanuit heel Europa. We hebben in verschillende tuinbladen gestaan in binnen en buitenland EN zijn op de tv geweest!

Daar zijn wij trots op.

 

Onze liefde voor dieren

De Lagotto Romagnolo

 

Toen ik stopte met werken en de meeste tijd van de week in de tuin of in huis bezig was voelde ik me erg eenzaam. Een leuke hond moest er komen. Onze keuze viel op de Lagotto Romagnolo. Deze hebben een mooi karakter, zijn echte pleasers dus makkelijk in de omgang en verharen niet in huis wat natuurlijk ook erg fijn is. Bella Vita S. kwam bij ons wonen. een schattig pluizebolletje, wit met bruine platen. Toen we er later nog een bij wilde, zijn we voor een nestje gegaan. Daaruit is Lolita geboren. Een lieve bruine  "schimmel" dame. Een geweldige tijd vond ik de weken van puppygezelligheid in huis. Ik wist het meteen. Dit wil ik vaker doen!!  Wat zijn ze toch aandoenlijk die kleine krullenbolletjes. Lolita is nu ook moeder en dus is Vita zelfs Oma. Wij genieten van onze Lagotti en als onze hondenkinderen gaan ze overal mee naartoe. 

  

 

 

 

De Alpaca

 

Eind 2016 krijgen we de kans een stuk land aan te kopen. Wanneer we gaan bedenken wat we hiermee allemaal kunnen doen leren we de Alpaca kennen.

We zijn op slag verliefd!

Drie mooie dames zoeken we uit die naar Noord Brabant komen. Hiermee gaan we, u snapt het al, proberen Cria's te fokken. Je weet wel.........van die lieve, kleine , schattige Alpacaatjes. 

 

Ondertussen nu,  04-2023 zijn we zover dat we enkele van onze geliefde Alpaca's , op dit moment 10 stuks, graag ook vanuit het huis willen bewonderen. Zodoende hebben we in de tuin ook een mooi plekje voor ze gerealiseerd.